Ce este un implant dentar?

Implantul dentar este un surub din titan pur, destinat inlocuirii unui dinte absent de pe arcada sau pentru a servi la ancorarea unor stucturi protetice mobilizabile.
Pentru introducerea unui implant este nevoie de o interventie chirurgicala deoarece acesta va fi introdus in osul maxilar. Implantele se pot adresa atat maxilarului superior cat si maxilarului inferior. Comparativ cu tratamentele protetice “clasice”,care implica ancorarea lucrarilor protetice pe dintii prezenti pe arcada, implantul dentar este o alternativa deosebita, mai ales atunci cand trebuie sa fie substituit un singur dinte,sau un grup important de dinti, avantajul constand in pastrarea integritatii dintilor prezenti pe arcada.
In prezent, implantele dentare sunt de cele mai variate forme, insa alegerea celei mai indicate se face de catre specialistul implantolog pe baza unui examen clinic si radiologic amanuntit.
Este important de stiut ca tehnica implica totusi costuri ridicate si ca este o procedura de durata, care necesita nu numai o buna colaborare cu medicul dar si mentinerea unei igiene buco-dentare impecabile, pentru a favoriza ancorarea cat mai rapida si cat mai stabila in os. 
tel: 00(4)-0262.216.495, mobil: 00(4)-0740.242.658, email: boniscsaba@yahoo.com, 2010-2016 www.bonisdental.ro